AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 3 lapai sluoksniuotos tešlos (250 gr)
1 vienetas kiaušinių
150 gramų pašteto (naudojau Kaišadorių Paukštyno)
1 vienetas agurkų
3 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
0.5 vieneto citrinų
Å¡iek tiek prieskoninių žolelių (rinkausi rozmarinus, Äiobrelius ir petražoles)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš sluoksniuotos tešlos lakštų maža stiklinaite išspauskite apskritimus.
2.
Kita stiklinaitės dalimi lengvai įspauskite mažesnius apskritimus.
3.
Išplakite kiaušinį ir plakiniu aptepkite paruoštus sluoksniuotos tešlos apskritimus.
4.
Kepkite juos iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitÄ—je apie 15 –20 min., kol lengvai apskrus.
5.
Iškeptus šulinėlius palikite atvėsti. Atvėsusiuose šulinėliuose pirštu įspauskite aba peiliu išpjaukite mažesnius apskritimus, pagal mažesnio įspaudo dydį.
6.
Į konditerinį švirkštą ar maišelį sudėkite paštetą ir pasirinktu antgaliu įspauskite į šulinėlius.
7.
Šulinėlius papuoškite susuktomis plonomis agurko juostelėmis, saulėje džiovintais pomidorais, citrinos trikampėliais bei mėgstamomis žolelėmis.
Patarimai:
•
Ir dar! Jei aplankys gaminimo nuotaika ir sluoksniuotos teÅ¡los rutuliukų įspausite daugiau nei reikia, visų jų iÅ¡kart nekepkite, o sudÄ—kite juos į kamerÄ…. Kitam kartui beliks tik iÅ¡sitraukti iÅ¡ jos ir iÅ¡kepti – sutaupysite laiko!